Over TWA, voor ouder en kind

Ik ben Petra Tijsma-Wassenaar. Naast mijn werk voor TWA, voor ouder en kind werk ik als orthopedagoog in het onderwijs en in de jeugdhulpverlening.

 

Ik ben bonusmoeder van twee stiefkinderen (20 en 16 jaar oud) en moeder van twee zoons (6 en 3 jaar oud). Toen mijn oudste zoon geboren was, ben ik hem al snel gaan dragen omdat ik het fijn vond hem dichtbij me te hebben. Dragen heeft me veel geholpen. Op vakantie bijvoorbeeld, omdat de kinderwagen nooit mee hoefde. Maar ook toen mijn tweede kind kwam, omdat ik dan vaak de handen vrij had voor de oudste. 

 

Bij mijn baan als orthopedagoog in het onderwijs en de jeugdhulp werk ik veel met kinderen van 4 tot 18 jaar, maar daarnaast ging ik me steeds meer interesseren voor de leeftijd 0 tot 4 jaar. Ik zocht steeds meer informatie over de baby- en peutertijd. In 2019 kwam de cursus Liefdevolle Verwachting op mijn pad en ik wist dat dit wat voor mij was. Eind 2019 ben ik gecertificeerd cursusleidster geworden, waarmee ik de eerste in Noord-Nederland was. 

 

In 2020 ben ik daarnaast draagconsulente geworden om ouders te kunnen helpen bij het ergonomisch dragen van hun kindje. Daarnaast blijf ik vervolgcursussen en workshops volgen om mezelf te blijven ontwikkelen. 

 

Gevolgde cursussen:

2019: Liefdevolle Verwachting 

2020: Draagconsulent basis

2021: Korte scholing Online Consulten

2021: Knoopwijzen voor zwangeren (FTZB)

 

Aankomende cursussen:

2021: Korte scholing Passes (technische achtergrond bij het dragen)

      

Zwangerschapscursus Bevallingscursus Opvoedcursus Draagconsulent Draagconsult Berltsum Menaam Dronryp Sint annaparochie Minnertsga Ried Franeker Tzummarum  Vrouwenparochie Stiens  Sint Jacobiparochie Leeuwarden Harlingen Drachten Friesland Waadhoeke Noard-East Fryslan Dantumadiel Súdwest fryslan Tytsjerksteradiel De Fryske marren Heerenveen