Draagconsulten

In een draagconsult leer ik je, voor of na de bevalling, hoe je je kind kunt dragen in een ergonomische draagdoek of draagzak. Ik neem een aantal verschillende dragers mee, maar we kunnen ook je eigen drager of doek gebruiken. Ik leg je basiskennis over dragen uit en help je met de knoop die past bij de gekozen doek. Dit kan een rekbare doek zijn met bijpassende knoop, een ringsling, een draagzak die ik je help instellen of een geweven doek,  daarbij kunnen we kiezen voor een buikknoop, een rugknoop of een heupknoop. Je ontdekt ook wat jouw ideale basismaat is.

 

Ik kom bij je thuis. Dat is fijn omdat je baby dan in de eigen box,  kinderwagen of wieg kan liggen, dichtbij je, terwijl wij aan de slag gaan. Het is ook een mogelijkheid dat je bij mij thuis komt, als je dat fijn vindt.

Consulten zijn mogelijk op dinsdag, woensdag of zaterdag overdag of op een avond van maandag t/m vrijdag. Samen overleggen we wat een geschikt tijdstip voor je is.

 

Je kunt de doek waarmee je geoefend hebt, een week houden om door te kunnen gaan met oefenen. Daarna breng je hem weer bij mij thuis of je stuurt hem op. Je bent verantwoordelijk voor de doek tot deze weer bij mij thuis is, gaat akkoord met het vergoeden van schade of verlies van de doek en betaalt daarvoor een borg. Dit bespreken we tijdens het consult.


Je kunt hieronder boeken, maar je mag in plaats daarvan ook bellen, mailen of appen.
Voorraad draagzakken:

❤️Tula baby: volledig kliksysteem; broekmaat 68/74 t/m 86/92

💙Lennylamb baby drager: volledig kliksysteem; broekmaat 68 t/m 86

💜Lennylamb peuter drager: volledig kliksysteem; broekmaat 86 t/m 104

💚Marsupi maat L: sluit volledig met klittenband; broekmaat 50/56 t/m 74/80. Voor ouders langer dan 175cm en taille 65-100 cm.  

🧡Marsupi breeze maat S/M: sluit volledig met klittenband; broekmaat 50/56 t/m 74/80. Voor ouders kleiner dan 180cm en taille 65-90 cm.

💛Bondolino; klittenband en knoopsysteem; broekmaat 56 tot 80/86. 

🤎HEMA draagzak: klik- en knoopsysteem; broekmaat 56 tot 86.

🤍Mykay: mei tai draagsysteem, taille- en schouderband knopen; broekmaat 50 tot 74. 


Buiten deze draagzakken kan ik nog andere voor je huren. Neem daarvoor even contact met me op.


Voorraad draagdoeken:

✔️2x ringsling

✔️1x draagdoek maat 3

✔️2x draagdoek maat 4 

✔️2x draagdoek maat 5

✔️4x draagdoek maat 6

✔️2x draagdoek maat 8

✔️2x rekbare draagdoek

 

Als je bepaalde materialen of 'blends' wilt proberen, neem dan even contact op. 

Regulier consult

Ik kom je alles uitleggen over dragen en je kunt verschillende doeken proberen. We kiezen een knoop die ik je aanleer met een bijbehorende doek. Je partner mag altijd kosteloos meedoen. Je kunt kiezen uit de volgende draagwijzen:

FWCC (front wrap cross carry), de standaard buikknoop voor een geweven doek

PWCC (pocket wrap cross carry), de standaard buikknoop voor een rekbare doek

Heupdragen met een ringsling

Heupdragen met een lange doek

Rugdragen met de ruck, de knoop om je kind op de rug te knopen als je kind nog niet zelfstandig kan gaan zitten (en daarna)

Mei tai, een drager met een voorgevormd rugpand, waarbij je de banden nog moet knopen

SSC, voorgevormde dragers

Double Hammock, de rugknoop voor als je kind wel zelfstandig kan gaan zitten

Duur: 90 minuten.

Exclusief reiskosten à € 0,19 per kilometer >10 km van Berltsum.

Dit wordt vooraf ter plekke afgerekend, contant of middels een betaalverzoek.

€ 55,00


Zwangerschaps-/newbornconsult

 

Als je een consult boekt tijdens je zwangerschap, zal ik je alles uitleggen en de knoop met je oefenen met behulp van een pop. Dit consult duurt een uur. Na je bevalling kom ik dan nog een keer terug. We oefenen dan eerst weer even met een pop en zodra jij eraan toe bent, help ik je je baby in de doek te knopen.

Duur: 60 + 60 minuten.

Exclusief reiskosten à € 0,19 per kilometer >10 km van Berltsum.

Dit wordt vooraf ter plekke afgerekend, contant of middels een betaalverzoek.

€ 65,00


Duo consult

Als je het leuk vindt om een consult te nemen met je vriendin, buurvrouw, je vader of je moeder, dan is dat ook een mogelijkheid. Het consult is verder hetzelfde als een regulier consult. Als je beide een baby hebt, neem die dan beide mee, zodat je daarmee kunt oefenen. 

Duur: 90 minuten.

Exclusief reiskosten à € 0,19 per kilometer >10 km van Berltsum. Dit wordt vooraf ter plekke afgerekend, contant of middels een betaalverzoek. 

 

€ 80,00


Kort consult

 

Dit consult is alleen bedoeld voor als je al een consult hebt gehad (voor dezelfde knoop) of als je al een tijdje draagt maar je bent nog wat onzeker. Je wilt even de puntjes op ee i zetten zodat je wat zekerder draagt.

Maximaal 45 minuten.

Exclusief reiskosten à € 0,19 per kilometer >10 km van Berltsum.

Dit wordt vooraf ter plekke afgerekend, contant of middels een betaalverzoek.

€ 30,00


Zwangerschapscursus Bevallingscursus Opvoedcursus Draagconsulent Draagconsult Berltsum Menaam Dronryp Sint annaparochie Minnertsga Ried Franeker Tzummarum  Vrouwenparochie Stiens  Sint Jacobiparochie Leeuwarden Harlingen Drachten Friesland Waadhoeke Noard-East Fryslan Dantumadiel Súdwest fryslan Tytsjerksteradiel De Fryske marren Heerenveen