Dunstan babytaal


Pasgeboren baby's maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders. 


Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toegevoegt ontstaat het 'woord' voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby. 


De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. 

Je kunt een groepscursus volgen, waar je ook meteen andere ouders leert kennen. Hieronder vind je de data waarop je deze cursus kunt volgen. 

Een andere mogelijkheid is dat ik bij je langs kom om je de theorie uit te leggen tijdens de zwangerschap of na de bevalling, dan kan ik met je mee te kijken! Ook een workshop of babyshower hoort tot de mogelijkheden. 

 

Data groepscursus:

Momenteel is de cursus op aanvraag en in overleg te plannen. De tijden zijn van 19:30 tot 21:00 uur.


Tarieven:

Groepscursus: € 55,- (gaat door bij minimaal 3 deelnemers)


Individuele cursus tijdens zwangerschap: € 105,- (anderhalf uur)

Deze kan aangevuld worden met een korte opfriscursus na de bevalling: € 40,- (een uur)


Individuele begeleiding na bevalling: € 150,-

Hiervoor kom ik twee uur lang bij je thuis voor uitleg en begeleiding. 


Bij alle cursussen krijg je toegang tot online oefenmateriaal. Bij de individuele begeleiding na de bevalling en de opfriscursus worden de geluiden van je eigen baby geanalyseerd. 


Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op.